26702775 26702785
09038342857
مشاوره خانواده
-مسائل و مشکلات زناشویی
-تمامی مشکلات مربوط به جوانان و نوجوانان و والدین
-مداخله در بحران و استرس های پس از جدایی
- مسائل و مشکلات طلاق
زوج درمانی
-بررسی مسائل مربوط به زوجین
-حل تعارض ها و اختلاف های زناشویی
-مسائل مربوط به طلاق
روان درمانی
روان درمانی فردی براساس روانکاوی و درمان های پویشی
-درمان مشکلات روانی- رفتاری در قالب روان درمانی (اضطراب، افسردگی، مشکلات روان تنی و ...)
مشاورۀ ازدواج
-مشاورۀ پیش از ازدواج
(بررسی علمی؛ از مرحلۀ آشنائی تا ازدواج)
روان پزشکی/اعصاب و روان
- خدمات روانپزشکی؛ دارودرمانی
- اعصاب و روان؛ دارودرمانی
-حل مشکل در تمرکز و حافظه و ... با درمان دارویی
درمان مسائل و مشکلات جنسی
- سکسولوژی و سکس تراپی
-بررسی اختلالات، انحرافات، اضطراب ها و کژکارکردها در تعاملات جنسی
مشاوره کودک
-مسائل و مشکلات ارتباطی با همسالان و خانواده
-مسائل مربوط به آموزش والدین و خانواده در ارتباط با مشکلات کودک
-مداخله در بحران و استرس های کودک
مشاوره نوجوان
-مسائل و مشکلات ارتباطی با همسالان و خانواده
-تمامی مشکلات مربوط به جوانان و نوجوانان
-مسائل مربوط به آموزش والدین و خانواده در ارتباط با مشکلات کودک
-مداخله در بحران و استرس های شغلی، تحصیلی، تربیتی و خانوادگی
مشاوره فردی
-مسائل و مشکلات فردی
-تمامی مشکلات افسردگی، اضطراب و طیف وسیعی از اختلالات شخصیت، اختلالات خلقی، اختلال شبه جسمی و اختلالات رفتاری
روانکاوی
روانکاوی چیست؟
روانکاوی به مجموعهای از نظریهها و تکنیکهای درمانی با محوریت بخش ناهشیار ذهن برای درمان اختلال های روانی گفته می شود. اساس این نظریه را دیدگاه زیگموند فروید تشکیل می دهد که البته بسیاری از پیروانش آن را بسط بسیار دادند و اکنون رویکردهای گوناگونی دارد. فرض اصلی روانکاوی این باور است که همه افراد دارای افکار، احساس ها، خواسته ها و خاطرات ناهشیار هستند و هدف از روان درمانی، رهایی از احساس ها و تجربه های سرکوب شده است، یعنی آگاهی شدن به محتویات بخش ناهشیار.
کار روانکاو چیست؟
اساس کار روانکاو کمک به مراجع است تا از حالات رفتاری و ریشه رفتارهایش آگاهی یابد و در روابط خود موثرتر و با صداقت بیشتری به تعامل بپردازد. همچنین به او کمک می کند کنترل کافی بر خشم و رفتارهای واکنشی غیرمنطقی خود به دست آورد. روانکاو سعی می کند به مراجع در کنترل بروز اضطراب وی کمک کند.
روانکاو چگونه مراجعین را درمان می کنند؟
نخست اینکه روانکاوی دیدگاه های بسیار متنوعی را در حال حاضر دارد و هر یک به روش و تکنیک ویژه ای به درمان مراجعین می پردازند. دوم اینکه روانکاوی دسترسی به خود است. گذشته از مسائل شناختی، این یعنی درک کردن به معنای ارتباط عاطفی برقرار کردن با چیزی که فهمیده شده است. در بیشتر موارد، روند درمان در روانکاوی در ارتباط با دسترسی احساسی به ناحیهای است که توسط ترسها، شرم و سایر عواطف مسدود شده است. درمانگر نیازمند یک ارتباط حساس است که بتواند یک پل به تجربه درونی فرد بسازد و با آن ارتباط بگیرد. اینکه مراجع در لحظه میتواند این بخش از دنیای درونیاش را احساس کند، همچنین به این معنی است که میتواند یک فضای درونی را برای اندوه، درد، خشم یا ترس خلق و تحمل کند.
روانکاوی برای چه کسی مناسب است؟
روانکاوی مانند هر رویکرد درمانی دیگر، برای همۀ افراد مناسب نیست و هر فردی نیز برای روانکاوی می تواند مناسب نباشد. اما در کل، روانکاوی تنها برای کسانی که دچار اختلال روانی و یا اضطراب هستند، کاربرد ندارد بلکه برای افرادی هم که مایلند خود و احساس های درونی خود را بهتر بشناسند عمیقاً مؤثر است.
آیا می توان از جلسات روانکاوی آنلاین بهره مند شد؟
بستگی دارد. در مدل های متاخرتر روانکاوی مانند درمان های روان پویشی امکان دارد. اما روانکاوان کلاسیک که به سنت فروید وفادارند با چنین روندی از راه دور مخالفند. به هرحال روانکاوی دیدگاهی متعدد و متنوع شده است که باید به تناسب تکنیکها و فنونی که در هریک به کار می رود به این پرسش پاسخ داد.
تفاوت روانکاو و روانشناس چیست؟
روانکاوها روان شناس هایی هستند که معمولاً با مسائل احساسی و هیجانی مراجع سروکار دارند. تفاوت روان شناس با روانکاو در نوع رویکرد آنها برای درمان بیماریهاست. روانشناس به معنای عام کلمه معمولاً با ریشۀ مشکلات افراد کاری ندارد و به شکل کاربردی به حل مسآله و راهکارها می اندیشد، اما روانکاو عمیقاً مشکلات درونی درمانجو را بررسی میکند.
در واقع هر دو با هدف بهتر شدن وضع زندگی مراجعین خود کار میکنند. اما نحوه کار روانشناس و روانکاو با مراجعان براساس اهداف جلسه آنها بسیار متفاوت با یکدیگر است. روانشناسان طرز فکر بیمار دربارهی زندگی و خودشان شکل میدهند. بدین منظور آنها راهبردهایی برای استفاده در زمانهای ناگوار جستجو می کنند، روشهایی برای تغییر یا ترک افکار منفی یا غیر منطقی را پیگیری می کنند، توصیههایی برای برقراری ارتباط با بقیه به روشی هدفمندتر دارند و راهبردهای عملی دیگری برای اقدامات فوری را بررسی می کنند. روانکاوان اما، قصد کمک به بیماران با کاوش ارتباط آنها با خودشان را دارند تا به درک بهتری از افکار، احساسات و تمایلات خود برسند.
روش های درمانی روانکاو چیست؟
روانکاوی به عنوان یک روش درمانی، نوعی گفتوگوی درمانی عمیق است که تلاش میکند تا افکار و احساسات ناهشیار یا عمیق مدفون در ناهشیار را به بخش هشیار ذهن منتقل کند. با انجام این کار تجارب و احساسات سرکوب شده، که بیشتر در کودکی و نوجوانی رخ دادهاند به سطح آگاهی میآیند و روانکاو میتواند به بررسی آنها به کمک درمانجو بپردازد.
زوج درمانی
منظور از زوج درمانی چیست؟
زوج درمانی نوعی روان درمانی است که در آن، یک متخصص باتجربۀ کار با زوجها، کمک میکند تا هر دو فرد درگیر در رابطۀ زناشویی، آگاهی بیشتری به مسائلشان در رابطه پیدا کنند، ناسازگاری ها را حل کنند و رضایت از رابطه را با استفاده از انواع مداخلات درمانی بهبود بخشند. روند زوج درمانی وابسته به گرایش نظری درمانگر است، اما همۀ زوج درمانیها دربردارندۀ تمرکز بر مشکل حاضر (مثل، مشکل جنسی، اعتیاد به اینترنت، حسادت، خیانت و یا خشونت)، مشارکت فعال درمانگر در درمان رابطه دو نفر، مداخلات متمرکز بر راه حل و تغییرگرا در درمان و ایجاد اهداف قابل دسترسی و روشن برای درمان می شوند.
آیا به مشاوره زوج درمانی نیاز داریم؟
بله. یک زوج درمانی مناسب و دقیق می تواند به روشنی موجب؛ شناخت بیشتر زوجین از یکدیگر، افزایش توانایی حل مسئله در آنها، رفع اختلاف ها و تنش های موجود، جلوگیری و پیشگیری از طلاق عاطفی، بهبود رابطه جنسی و احساسی، و رسیدن به یک توافق در شرایط خاص منجر شود.
در مشاوره زوجین چه اتفاقی می افتد؟
مشاوره زوجین، نحوۀ ایجاد مشکل بین شما و همسرتان را بررسی می کند. در چنین زمینه ای، مشکلات تقصیر کسی نیست، بلکه چالشی است که شما و شریک زندگی خود باید به آن رسیدگی کنید یا با آن کنار بیایید. مشاور زوجی، پیشینۀ روابط، چگونگی شروع مسائل، رفتارهایی که رخ می دهد و اینکه راه حل چیست را بررسی خواهد کرد.
تصمیم به جدایی گرفته ایم، چرا جلسات مشاوره زوج برای ما لازم است؟
در صورت تمایل خودتان، لازم است بررسی شود که آیا تصمیم شما به طلاق تصمیم درستی است یا خیر. در حوزۀ روان شناسی طلاق، دو نوع طلاق شناخته می شود؛ طلاق خوب و طلاق بد. طلاق خوب طلاقی است که به دلایلی غیرقابل حل و معضلاتی ریشه ای لازم است انجام شود(مانند اعتیاد حاد یکی از زوجین به مواد مخدّر و عدم تمایل به ترک آن، وجود خیانت زناشویی در یکی از طرفین زندگی مشترک و عدم تصمیم به قطع آن، وجود اختلال یا انحراف های جنسی که فعلاً درمانی برای آن وجود ندارد و مواردی نظیر اینها). اما طلاق بد، طلاقی است که هنوز جنبه های قابل حلّ و فصل در آن وجود دارد و به کمک یک کارشناس یا متخصص با تجربه می توان به آن رسیدگی و یک زوج را به زندگی مطلوب و دلخواه آنها بازگرداند.
چگونه مطمئن باشیم که درمانگر مناسبی را انتخاب کرده ایم؟
این اطمینان ابتدا با مشاهدۀ روش منطقی یا عقلانی مشاور مانند بی طرفی، شنیدن بی قضاوت و سوگیری، بهره گیری از اصول درست علمی و اخلاق حرفه ای مشخص می شود. در گام دوم، عملکرد مشاور یا درمانگر زوجی در طی مدت زمانی مناسب است که مشخص کنندۀ توانایی اعتماد به اوست.
آیا جلسات مشاوره زوج محرمانه است؟
بله کاملاً. این از الفباهای اخلاق حرفه ای است که مشاوران و درمانگران بدون اجازۀ مراجعین خود حق افشاسازی حتی یک کلمه از شنیده های خود را حتی به نزدیکان مراجعین خود ندارند. البته در این زمینه تبصره های معدودی وجود دارد که در موارد قانونی انجام می شود.
چه زمانی آماده اتمام جلسات مشاوره هستیم؟
اتمام جلسات در روند پروتکل یا دستورنامۀ درمانی زوج درمانگر مشخص می شود. زوج درمانگر با توجه به رویکرد یا چشم اندازی که در روش کار خود دارد با مشاهدۀ وضعیت مطلوب و رو به پیشرفت در رابطۀ زوجین اتمام جلسات را با درنظر گرفتن جلسات فالوآپ یا پیگیری پس از چند ماه، اعلام می کند.
زوج درمانی چه مدت طول می کشد؟
مدت زمان زوج درمانی با در نظر گرفتن شیوۀ درمان متخصص درمانگر مشخص می شود. اما توجه به وجود تنش ها و بحران های موجود در رابطه ضروری است چرا که در مواردی ممکن است درمانگر نیاز داشته باشد مراجعین خود را بیش از یک بار در هفته ملاقات کند.
مشاور زوج یا زوج درمانگر چه کسی است؟
متخصص روان شناسی که در زمینۀ زوج ها کار نظری و تجربی لازم را پس از آموزش های مرتبط با این حوزه انجام داده و در این زمینه دارای تجربه و مهارت ارتباطی و دانشی لازم باشد. آنها پس از بررسی گفتگوها و پیام هایی که زوج ها با همدیگر ردّ و بدل می کنند تلاش می کنند این دو را به روبرو شدن با مسائل و چالش های طبیعی رابطه هدایت کنند. زوج درمانگران از هر فرصتی برای کمک به حفظ رابطه استفاده می کنند.
چرا زوج درمانی انجام می شود؟
موارد گوناگونی در جلسات زوج درمانی مورد توجه قرار می گیرند که مسایل مهم ان برای نمونه عبارتند از: مشکل در رابطۀ احساسی، خانوادگی، جنسی یک زوج، مشکل در برقراری ارتباط موثر، مشکل در کنترل خشم، خیانت در رابطه، خشونت در رابطه، تصمیم به طلاق، مشکلات مربوط به والدین زوجین، مشکلات مربوط به روابط یا ازدواج های قبلی، مسائل بهداشتی و پزشکی مزمن، ناباروری، قمار و مصرف مواد یا الکل افراطی، درگیریهای مکرّر یا وجود تنش شدید در رابطه و از این قبیل
مشاوره خانواده:
آیا نیاز به مشاور خانواده داریم؟
به دلایل گوناگون بله. چرا که هم خانواده در دوران ما پیچیدگی ها و اهمیت های بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده و هم علم روان شناسی در حوزۀ خانواده با توسعۀ روزافزون در دانش نظری و پژوهش ها، توانایی کمک های مشخص و پر اهمیتی را به خانواده یافته است. داشتن و نگه داشتن یک واحد خانوادگی سازگار، موفق و رو به پیشرفت، وابسته به این است که خانواده بتواند نیازهای فردی اعضاء خود را درک و شناسایی کند و آنها را با سلامت واحد خانواده هم جهت نماید. مشاور خانواده درمانگری است که می تواند در رفع این نیازها کمک های مفید و مناسبی کند.
منظور از مشاور خانواده چیست؟
مشاور خانواده به معنای حضور و مداخلۀ فرد متخصصی در فضای گفتگو و تعامل با خانواده هاست، برای بررسی خانواده هایی که به دلیل یا دلایلی با مسائل و مشکلاتی در خانواده روبرو هستند. او به دلیل داشتن دانش نظری و ذینفع نبودن در رابطۀ طرفین زندگی مشترک، می تواند با ذهنیتی بی طرف و با رویکرد حل مسآله حداکثری از یاری لازم را برای بهبود وضعیت خانواده داشته باشد.
مشاور خانواده چه کسی است؟
مشاور خانواده یک متخصص در حوزۀ علم روان شناسی است که با برقراری ارتباط مؤثر و مفید، به بررسی مسائل و مشکلات اعضاء یک خانوادۀ مراجعه کننده میپردازد. اینگونه مشاوران روان شناسانی هستند که به دلیل بررسی کل خانواده و مراجعۀ همه اعضاء خانواده، میتوانند تحلیل بهتر و روشن تری از مسائل افراد آن خانواده داشته باشند.
آیا مشاور خانواده موثر است؟
براساس پژوهش ها و مطالعات انجام شده، بیش از 80% کسانی که به زوج درمانگر یا مشاور خانواده مراجعه کرده اند پس از آن، روابط و زندگی بهتری را گزارش کرده اند. امروزه مشاوره ها بسیاری در این زمینه توانسته است زندگی های مشترک را نجات داده و تقویت کند و موجب کاهش نرخ طلاق های موسوم به طلاق بد شود.
چه انتظار از مشاور خانواده باید داشته باشیم؟
مشاور خانواده فرصتی را فراهم میآورد تا یک زوج مراجعه کننده بهراحتی و به طور آشکار و شفّاف در مورد موضوعات و مشکلات زناشویی خود صحبت کنند و با اعتماد به فرد سومی که بی طرف و غیرذینفع است درستی و نادرستی های موجود در رابطۀ خود را درک کرده و به سوی رابطه ای کم مسآله و دلپذیر حرکت کنند. بنابراین یک زوج می توانند در همۀ زمینه های مربوط به زندگی فردی و زوجی خود به راحتی سخن بگویند و از او انتظار مشورت و همفکری مناسب و مطلوب را داشته باشند.
مشاوره فردی:
مشاوره فردی چیست؟
مشاوره فردی فرآیندی در فضای ایمن روان شناختی است که طی آن مراجع به صورت انفرادی با روان شناسی متخصص و آموزش دیده در محیطی امن و محرمانه گفتگو می کند تا احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کند. همچنین بتواند خود و دیگران را بهتر درک، اهداف شخصی خود را تعیین و برای تغییر زندگی خود تلاش کند. یک مشاورۀ خوب قرار است موجب؛ بالا رفتن خود آگاهی فرد، تشویق به خود یابی، تقویت مهارت های ارتباطی و بهبود استفاده از مهارت های مقابله سالم شود.
آیا به مشاوره فردی نیاز داریم؟
مشاوره روانی که به عنوان روان درمانی و گفتگو درمانی نیز نامیده می شود معروف است، معمولاً به سود افرادی است که با مشکلی عاطفی، چالشی در زندگی و نگرانی های روان شناختی روبرو هستند. درمان در مشاوره روان شناسی اگر به درستی انجام و پیش برود، به بهبود علائم بسیاری از بیماری های روانی کمک می کند. وقتی هر گونه اختلال روانی یا نگرانی عاطفی بر زندگی و عملکرد روزمره تأثیر بگذارد، روان درمانی توصیه می شود. درمان با کمک مشاور روانشناس به شما کمک می کند درک کنید چه احساسی دارید، چرا این احساس به وجود آمده و چطور با آن کنار بیایید. همچنین درمان مکانی امن را برای گفتگو درباره چالش های زندگی مانند جدایی، اندوه، مشکلات با والدین یا مشکلات خانوادگی فراهم می کند. برای نمونه، مشاوره زوجین می تواند به شما و همسرتان کمک کند تا روی مشکلات رابطه تان کار کنید و روش های جدید ارتباط با یکدیگر را بیاموزید.
مشاوره فردی چگونه است؟
مشاوره فردی جلساتی است در محیطی امن و محرمانه، تا مراجع با فردی متخصص و با تجربۀ لازم، گفتگو کند تا احساسات، باورها و رفتارهای خود را کشف کند و بتواند اهداف شخصی خود را بهتر تعیین کند، خود و دیگران را بیشتر درک کند، و برای تغییر زندگی خود تلاش کند. در این مشاوره مشکلات روحیه ای و روان شناختی افراد مورد بررسی قرار می گیرد و روان شناس با توجه روحیات فرد راهکارهایی را جهت برطرف نمودن مشکلات به او ارائه می دهد. در این نوع مشاوره می توان بسیاری از مشکلات افراد مورد بررسی قرار گرفته و برای آنها راه حل داده شود.
جلسات مشاوره فردی ( تعداد جلسات و..) چقدر طول می کشد؟
معمولاً تعداد جلسات مشاوره یا درمان را کیفیت و کمیّت مشکل مراجع مشخص می کند و قاعدل یکسانی برای تمام مراجعان وجود ندارد. هرجلسه ۴۵ دقیقه است و معمولا هر هفته یک بار برگزار می شود اما این موضوع متکی به نوع مشکل و صلاحدید مشاور می تواند بیشتر هم باشد. گاه، جلسات هفته ای ۲ یا ۳ بار نیز برگزار می شوند و این موضوع، به شرایط فرد مراجع و تصمیم مشاور بستگی دارد.
زمان مشاوره فردی چقدر است؟(طول دوره درمان)
طول دوره درمان می تواند از چند جلسه تا بیش از یک سال طول بکشد و مانند بیماری های جسمانی، تحت هیچ شرایطی نمی توان تعداد مشخصی برای این جلسات در نظر گرفت. به هرحال عوامل زیر بر تعداد جلسات تاثیرگذار است؛ تعداد مراجعین (اعضای خانواده)، سطح دشواری و عمق مشکلی که نیاز به درمان دارد، نوع جلسه مشاوره روانشناسی(آنلاین یا حضوری بودن جلسات مشاوره)، و توانایی مشاور در ریشه یابی و حل مشکلات مراجعین.
زمان هر جلسه مشاوره چقدر طول می کشد؟
هرجلسه ۴۵ دقیقه است و معمولا هر هفته یک بار برگزار می شود اما این موضوع متکی به نوع مشکل و صلاحدید مشاور می تواند بیشتر هم باشد. در صورت لزوم و وجود وقت بیشتر برای مشاور، این وقت به میزان لازم در هر جلسه قابل تمدید است.
آیا جلسات مشاوره فردی محرمانه است؟
این از اصول و مقدمات کار مشاوره و روان درمانی است که کلمه ای از آنچه در جلسه بازگو می شود با کسی مطرح نشود. از این جهت جلسات مطلقاً محرمانه است و اطلاعاتی که مراجه پیش رو می نهد محرمانه خواهد ماند. مراجع نیز باید بداند که مطالب جلسه را با کسی بازگو نکند تا هر شنونده ای از ظنّ خود در مورد فضای جلسه قضاوت نکند.
مشاوره کوتاه مدت چیست؟
مشاوره کوتاه مدت مربوط به برخی رویکردهای خانواده درمانی یا روانكاوی می شود که به دنبال مسیری کوتاهمدت برای درمان مشکلات عاطفی و روانی عمیق مانند افسردگی، اضطراب و طیف وسیعی از اختلالات شخصیت، اختلالات خلقی، اختلال شبه جسمی و اختلالات رفتاری مناسب هستند تا به بهبود الگوهای رفتاری منجر میشود.
چرا به جای صحبت با دوستانم باید مشاوره بگیرم؟
مشورت گرفتن از نزدیکان و دوستان می تواند در جنبه هایی از زندگی ما مفید باشد، اما به دلایل گوناگون قابل مقایسه با مشاوره و گفتگو با یک روان شناس نیست. چرا که مشاور یا روان شناس شما یک شنوندۀ بی طرف، غیرذینفع و ایمن در زندگی شماست که به همین دلایل می تواند مرجع خوبی برای مراجعۀ شما به وی باشد. به ویژه در مورد مسائل خصوصی زندگی ما، باید آگاه باشیم که بیان بسیاری از جنبه های زندگی شخصی به دوستان و نزدیکان آثار و تبعات منفی نداشته باشد و مشکلات را از آن که هست بیشتر نکند.
فاصله جلسات مشاوره چقدر است؟
فاصله جلسات مشاوره را نوع مشکل، روند کار و فضای جلسه، و صلاحدید مشاور تعیین می کند. هیچ فاصلۀ استاندارد و ثابتی برای تمام مراجعان وجود ندارد.
تفاوت روانشناس و روانپزشک چیست؟
روشن ترین تفاوت این است که روان پزشک، پزشکی است که برای کمک به مراجعانی که به هر شکل، با مشکلات روان شناختی یا اعصاب و روان روبرو شده اند دارو تجویز می کند و در صورت لزوم، علاوه بر دارودرمانی می تواند برای بیمار، بستری شدن در بیمارستان را توصیه و تجویز نماید و حتی از روش های درمانی ویژه ای مانند الکتروشوک استفاده کند اما روان شناس چنین نیست و با روش های مختلف درمان غیر دارویی که به آن روان درمانی گفته می شود به درمان مشکلات عاطفی، ارتباطی و روانی مراجعان می پردازد.
چگونه از نزدیکانم را برای مراجعه به مشاوره فردی قانع کنم؟
واقعیت این هست که نمی شود دیگران را وادار به مراجعه به مشاور و روان شناس کرد. مجبور به تغییر کرد اما این شدنی است که آنها را راهنمایی کنیم تا کار درست را که مراجعه به متخصص یادشده هست انجام دهند و از آنها حمایت و اطلاعات لازم را در اختیارشان قرار دهیم.
مشاوره ازدواج
آیا نیاز به مشاوره ازدواج دارم؟
بله، مشاوره ازدواج، چه به معنای مشاوره قبل از ازدواج و چه به معنای مشاورۀ پس از ازدواج که به آن زوج درمانی گفته می شود در دوران ما که دانش روان شناسی پیشرفتهای بسیاری کرده یک ضرورت غیرقابل انکار است. افراد به دلایل احساسی و هیجانی به تنهایی قادر به حلّ مشکلاتی که در رابطه با آن مواجهند نیستند و به مانند مراجعه به پزشک متخصص در وقت لزوم هنگام ناراحتی های جسمانی، در رابطه با مسایل ارتباطی و روان شناختی نیاز به مراجعه به مشاور ازدواج دارند. مشاوره ازدواج فرآیندی از مشاوره است که طی آن، زوجهایی که در نظر دارند با یکدیگر ازدواج کنند، پیش از گرفتن تصمیم نهایی درباره ازدواج، برای ارزیابی تناسب و هماهنگی خود در زندگی مشترک و بررسی مسائل مختلف مربوط به زندگی زناشویی خود، از آن بهره میبرند.
مشاور ازدواج چه کسی است؟
مشاور ازدواج متخصصی است که به فرآیند تناسب سنجی در مصاحبۀ فردی با طرفین یک ازدواج و ارزیابی آنها با تست های روان شناختی آگاه است و می تواند در قالب یک پروتکل یا برنامۀ مشخص و دقیق به زوجها در این امر کمک کند.
علل مراجعه به مشاوره ازدواج چیست؟
در کنار آشنایی و شناخت پیش از ازدواج دو فرد و مشاهدۀ دقیق در معاشرت های دو خانواده، مشاورۀ ازدواج با تناسب سنجی و دقت نظر در سلامت روان طرفین ازدواج، کمک بزرگی به شناخت درستی یا نادرستی تصمیم گیری فرد می کند.
مراحل مشاوره ازدواج در مرکز مشاوره ترنم مهر
در مرکز مشاوره ترنم مهر، برای ازدواج، با دستورنامه ای که درمانگران برای حداکثر 5 جلسه دارند به؛ بررسی دقیق آمادگی زوجین برای ازدواج، شناخت آنها از یکدیگر، برنامه های فعلی و آتی هریک در زندگی، و سنجش وجود احتمالی اختلالها روان شناختی و تناسب سنجی ویژگی های فردی و شخصیتی، خانوادگی، طبقاتی، خُلقی و عاطفی، جنسی و بسیاری دیگر پرداخته می شود و در جلسۀ نهایی ارزیابی مشاور در حضور طرفین مراجعه کننده برای ازدواج مطرح می شود.
هدف از مشاوره ازدواج چیست؟
در گام نخست، هدف از مشاوره قبل از ازدواج کمک به افراد برای ایجاد پایه ای قوی برای ازدواج و در نهایت زیستن در خانوادهای شاد و سالم است. مشاوره ازدواج برای آن است که به شما و شریک آیندۀ زندگیتان کمک کند در مورد موضوعات مهم و مورد بحث برای داشتن زندگی مشترکی بهتر صحبت و بررسی کنید. مشاور ازدواج در این زمینه علاوه بر کمک به تصمیم درست فرد، می تواند به شناسایی احتمال درگیریها و تعارض های بالقوۀ زوجین مراجعه کننده کمک کند و آنها را به ابزارهایی برای هدایت موفقیت آمیز آنها مجهز کند.